Akcija!

Antidekubitni dušek sa kompresorom- 8950 din. AKCIJA

8.950 din.

Antidekubitni dušek sa kompresorom, naizmenično punjenje i pražnjenje komora omogućava konstantu masažu celog tela, uključujući i delove koji su rizični, skloni stvaranju dekubita (leđa, karlica, pete, laktovi). Antidekubitni dušek pokriva ceo krevet i ima specijalne produžene trake koje se podvlače ispod klasičnog dušeka da se antidekubitni dušek ne bi pomerao prilikom upotrebe. Potrošnja struje kompresora za dušek je minimalna.

PREPORUKA LEKARA: Antidekubitni dušek se preporučuje pacijentima koji iz bilo kog razloga moraju da leže duži period kao najbolja i obavezna prevencija stvaranja dekubita.

 • Garancija 2 godine.
 • Besplatna isporuka na kućnu adresu.
 • Uvažavamo reklamaciju na dušek u roku od 24h..

Opis

Antidekubitni dušek sa kompresorom – AKCIJA!

Novi antidekubitni dušeci sa kompresorom po specijalnoj akcijskoj ceni, uz besplatnu isporuku na kućnu adresu i garanciju od 2 godine.

 • Garancija 2 godine.
 • Besplatna isporuka na kućnu adresu.
 • Proizvođač: Vivocare
 • Boja: Zelena
 • Dimenzije dušeka: 200 x 90 cm
 • Snaga kompresora: 7 W

Proizvod dolazi sa garancijom i svim uputstvima. Spakovan je u originalnoj kutiji.

 • jednostavan za korišćenje
 • lak i prenosiv
 • dušek se sastoji od 130 ćelija

Antidekubitni dušek sa kompresorom – uputstvo za upotrebu:

 1. Prilikom preuzimanja dušeka proverite da li se u kutiji nalaze sledeće stavke:
  • Dušek
  • Kompresor
  • Dva spojena creva
  • Garantni list
  • Dve flekice i lepak
 2. Pre postavljanja dušeka na ležaj proverite da nema oštrih predmeta na njemu ili federa koji bi mogli da izazovu bušenje dušeka.
 3. Postavite dušek na ležaj, savijte produžene trake ispod dušeka (TO SU PRODUŽENI KRAJEVI SA OBE STRANE) da ne bi visile van ležaja.
 4. Kada ste postavili dušek na ležaj povežite kompresor na dušek. Povezivanje se vrši tako što ćete spojiti dva gumena creva sa dušekom i kompresorom. Proverite da li je dobro postavljena guma i da nema puštanje vazduha.
 5. Kada ste povezali dušek i kompresor, kompresor uključite u struju i podesite osigurač na srednju tvrdoću (KRUG KOJI SE OKREĆE) i upalite kompresor na zeleno dugme.
 6. Jako bitna stvar je da pacijent ne sme biti na dušeku dok je proces punjenja u toku.
 7. Kada ste uključili dušek, kompresor će početi da puni komore dušeka. Samo punjenje traje 10-15 minuta. Kada se napuni proverite da li dušek pušta negde vazduh i slobodno rukama pritisnite komore radi provere.
 8. Nakon svih ovih koraka pacijent moze da se spusti na dušek. Dušek prekriti posteljinom ali obratite pažnju da posteljina ne bude previše debela jer onda dušek neće imati efekta.
 9. Podešavanje trvrdoće dušeka pacijent sam određuje po potrebi. Određivanje tvrdoće se podešava na kompresoru okretanjem regulatora od MIN do MAX. Poželjno je da kompresor bude na dohvatu ruke pacijenta da može sam da kontroliše regulaciju.
 10. Nije poželjno da kompresor bude upaljen 24 ćasa.Poželjno je da se neko vreme ugasi radi hlađenja.

Preuzmite uputstvo za upotrebu za antidekubitni dušek sa kompresorom u PDF formatu

Preuzmite tehničko uputstvo za upotrebu za antidekubitni dušek sa kompresorom izdato od strane proizvođača u PDF formatu

Antidekubitni dušek – uputstvo za čišćenje:

 • Dušek možete očistiti sa dezinfekcionim sredstvom.
 • Molimo vas ne potapajte pumpu u vodu.
 • Dušek nemojte grejati ili postavljati pod izvor pare.

Uz antidekubitus dušek dobijate i set za popravku koji sadrži specijalni lepak i flekice za krpljenje dušeka.

Garancija na antidekubitni dušek je 2 godine, a isporuka na kućnu adresu je besplatna!


Šta je to dekubitus? Kako nastaje?

Dekubitus predstavlja ranu nastalu usled dugotrajnog pritiska i najčešće je posledica preduge statičnosti tela u jednom položaju. Usled dugotrajnog pritiska na određeni deo tela dolazi do smanjene prokvljenosti, a samim tim i do odumiranja ćelija zbog smanjene cirkulacije i otvaraju se rane koje nazivamo dekubiti. Predilekciona mesta za nastanak dekubita su ona mesta na telu gde je koštana struktura bliže koži kao na primer glutealna regija, kukovi, lopatice, pete, laktovi, unutrašnje strane kolena, predeo potiljka i dr. delovi tela u zavisnosti od lokalizacije pritiska.

Faktori za nastanak dekubita: najpodložniji su oni pacijenti koji su nepokretni ili polupokretni i čija patologija bolesti zahteva dugotrajno ležanje u postelji. Neadekvatni kreveti i dušeci koji nisu prilagođeni za ovakve pacijente dovode do ubrzanog procesa nastanka dekubita. Pored neudobnog ležanja ovim patološkim procesima doprinose loši higijenski uslovi i vlaga u postelji nastala usled obavljanja fiziloških potreba u krevetu. Takođe povećana je ranjivost kože kod pacijenata koji su pothranjeni i čiji je imunitet već dodatno smanjen zbog prirode same bolesti.

Lečenje dekubitusa

Dekubit prolazi kroz pet stadijuma nastanka, prvi stadijum je najlakši, a svaki sledeći je teži od pethodnog. Lečenje dekubita je dugotrajan i skup proces i zato pre svega treba raditi na preventivi da do pojave dekubita ne bi došlo. Preventiva podrazumeva korišećenje specijalnih antidekubitarnih dušeka i kreveta koji su napravljeni upravo u te svrhe i čije nam korišćenje olakšava učestalu promenu položaja tela pacijenata koji nisu u mogućnosti da to sami urade zbog fizičkog invaliditeta ili nekog drugog stanja. Naravno adekvatna higijena i nega kože, higijena ličnog i posteljnog rublja kao i jačanje imunog sistema pacijenta imaju krucijalnu ulogu u preventivi nastanka dekubita pored antidekubtarnih pomagala.