Antidekubit dušeci na vašoj adresi. Danas poručeno, sutra isporučeno!

Brza isporuka antidekubit dušeka sa lagera, visoko je cenjena u krugu naših kupaca. Naš moto za isporuku glasi: „Ako poručite danas, dobijate robu sledeći dan!“.

Mediquip.rs na antidekubitne dušeke daje garanciju od 2 godine, uz besplatnu isporuku na vašu adresu. Zato smo i najbolji na teritoriji Srbije.

Mediquip.rs direktno snabdeva preko 45 najvećih klinika Antidekubit dušecima

Naši antidekubit dušeci su proizvedeni od strane proizvođača koji pre svega kvalitetom, a onda i dugogodišnjim prisustvom na tržištu, garantuju najbolji tretman našim kupcima. Garantujemo maksimalnu sigurnost u pogledu porekla i kvaliteta antidekubitnih dušeka koje prodajemo.

Kada uporedite naše cene sa konkurencijom, uverićete se da su Mediquip.rs cene najmanje 10% do 20% povoljnije od cena drugih dilera.


Antidekubitni dušek slika 1

Komplikacije dekubitusa?

Dekubitus je vrlo ozbiljno stanje koje može dovesti do brojnih komplikacija. Osoba trpi jake bolove, zbog dužine trajanja javljaju se i problemi emotivne prirode, od razdražljivosti do povlačenja u sebe. Postoje i druge komlikacije: malokrvnost, infekcija, stvaranje ožiljaka nakon zarastanja rana koji dovode do ograničenja pokreta tog dela tela itd.

Antidekubitni dušek slika2

Koji delovi tela su najpodložniji nastanku dekubitusa?

Dekubit nastaje na onim delovima tela koji su najviše izloženi pritisku, a gde se kost nalazi neposredno ispod kože, sa vrlo tankim slojem mišićnog tkiva.

Ta mesta se zovu predilekciona mesta i na ljudskom telu ih ima nekoliko: predeo potiljačne kosti, ušne školjke (lopatice), vrhovi ramena, predeo lakata, kod mršavih osoba vrhovi kičmenih pršljenova, karlične kosti, slabinska regija, sedalna regija, spoljne i unutrašnje strane kolena i skočnog zgloba, pete.

Antidekubitni dušek slika 3

Kako se leči Dekubitus? Antidekubit dušeci kao najbolja prevencija!

Lečenje dekubitusa je veoma složen i dug proces koji zahteva multidisciplinaran pristup i angažovanje lekara različitih specijalnosti: dermatologa, hirurga, interniste (kardiologa, endokrinologa), urologa, neurologa, fizijatra, srednjemedicinskog kadara i pomoćnog medicinsko osoblja.

Posebno važnu ulogu u lečenju obolelih od dekubitusa ima medicinska sestra, koja bolesniku pruža svu potrebnu negu, i ujedno sprovodi sve mere prevencije. Zato lečenje dekubitusa spada među najskuplja lečenja u medicini,i jedno je od dugotrajnijih. Lečenje dekubita može biti konzervativno i hirurško.

Lekari preporučuju da pacijenti koji iz bilo kog razloga moraju dugo da leže koriste antidekubitni dušek dok još nije došlo do problema, jer su antidekubit dušeci najbolji vid prevencije nastanka dekubitusa.

Konzervativno lečenje – obuhvata sledeće mere i postupke: česta preraspodela pritiska na kritičnim područjima podmetanjem jastučića, primena zavoja na ugroženim mestima, upotreba specijalnih antidekubitalnih dušeka i promena položaja bolesnika svaka dva sata, svakodnevnu higijenu tela, redovno menjanje posteljine i briga o naborima na posteljini i ličnom rublju, redovna i pravilna ishrana, uz unos dovoljne količine belančevina, vitamina (posebno vitamina A i C), elemenata koji učestvuju u transportu kiseonika (cink, gvožđe, bakar), stalna kontrola infekcije, redovna dezinfekcija rane antiseptikom, kao i opšte mere (redovna upotreba lekova i antibiotika prema antibiogramu), primena različitih obloga i lokalnih lekova, elektromagnetna terapija, UZV terapija, V.A.C. terapija (lečenje negativnim pritiskom) itd. Antidekubit dušeci su odlična dopuna konzervativnom lečenju dekubitusa, jer omogućavaju da se preraspodela pritiska na kritičnim područjima tela pacijenta vrši češće i brže.

Kao najradikalnija mera, hirurško lečenje je poslednja metoda kojoj se pribegava u lečenju dekubitusa – sastoji se od: radikalnog izrezivanja odumrlog tkiva, osteotomije, (uklanjanja upalno promenjenih delova kosti), zatvaranja defekta lokalnim kožnim ili mišićnim režnjevima.

Stadijumi razvoja dekubitusa

Antidekubit dušeci

U kliničkoj slici dekubitusa dominira lokalizacija promena na regijama tela koje su izložene pritisku o tvrdu, mokru i/ili neravnu podlogu, tj. na izbočenim delovima tela , koje stvara slabinski deo kičme, sedalna kost, zglob kuka, članak, kolena ili laktovi, kao i na područjima na kojima je slabije razvijeno masno tkivo.

U svom nastanku i razvoju kliničke slike razlikujemo 4 stadijuma dekubitusa:

1. stadijum – Pojava crvenila sa edemom. To stanje obično nastaje nakon dva do tri sata pritiska na istom mestu. Bolesnik oseća bol, svrab ili toplotu u području pritiska. Nema ranu, a crvenilo ne nestaje kada se pritisne. Temperatura kože se razlikuje od okolne kože. U ovom stadijumu promene su još uvek reverzibilne.

2. stadijum – Na zahvaćenom delu kože a delimično i potkožnom tkivu, javljaju se mehurići. Postoji i alteracija ćelija u epidermu (spoljni sloj kože). Koža dobija purpurno plavu boju. Oštećenja još nisu konačna.

3. stadijum – Pojava smeđe boje kože i nekroze tkiva u zahvaćenom području sa vidljivim mišićima; ovaj stadijum prati obavezna pojava infekcija. Koža poprima sve više crnu boju i postaje vrlo suva. Klinički,ovaj stadijumu karakteriše pojava kratera, sa ili bez okolnog tkiva i značajna oštećenja tkiva koja su ireverzibilna.

4. stadijum – Karakterišu duboki čirevi, sa potpuno razorenim mišićima i vidljivim delovima kosti; i ovaj stadijum karakteriše obavezana infekcija, pojava šupljina u vidu sinusa i ireverzibilne promene.

Više o dekubitusu možete naći na Wikipediji.

 

Naruči odmah Antidekubitni dušek

 

Antidekubitni dušek sa kompresorom- 8950 din. AKCIJA